Sinds 2000 organiseert Orgelkring Chamade uitstappen naar orgelbouwers waarbij verschillende orgels worden bezocht en kunnen bespeeld. Daarbij worden we telkens hartelijk verwelkomd door de orgelbouwer en de organist-titularis die ons steeds bereidwillig interessante informatie verschaffen.

28 maart 2016

29 maart 2016

Bezoek en bespeling van de orgels in de Grootte Kerk in Maassluis, de Havenkerk in Schiedam, de Grote Kerk in Gorinchem en de Grote Kerk in Den Bosch

22 maart 2015

22 maart 2015

Orgels in het Waasland met begeleiding van Joost D’Hont

07 april 2014

08 april 2014

Bezoek aan orgelbouwer Mense Ruiter in Zuidwolde, aangevuld met bezoek en bespeling van het Petrus van Oeckelen-orgel in de Evangelisch Lutherse Kerk in Groningen, het Roelf Meijer-orgel in de Grote Kerk in Emmen, de Mense Ruiter-orgels in de Hervormde Kerk in Enter en in de Adullamkerk in Barneveld.

15 april 2013

17 april 2013

Bezoek aan orgelbouwer Marcussen in Aabenraa (Denemarken), aangevuld met bezoek en bespeling van het Arp Schnitger-orgel in de Sankt-Jacobikirche in Hamburg, het Kemper (of grote of Buxtehude)-orgel in de  Sankt-Marienkirche in Lübeck en het Alfred  Führer-orgel (totentanzorgel), het Stellwagen-orgel en het Richbornpositief in de Sankt-Jacobikirche in Lübeck.

16 mei 2011

17 mei 2011

Bezoek aan orgelbouwer Pels en Van Leeuwen in de nieuwe vestiging in ‘s Hertogenbosch; de Pels en Van Leeuwen-orgels in de Titus Brandsmakerk in Amstelveen, in de Heilige Matthiaskerk in Oploo, in de Ter Coulsterkerk in Heiloo en in de Technische Universiteit (het Muziekcentrum) in Eindhoven.

10 oktober 2010

10 oktober 2010

Bezoek aan Sint-Romboutskathedraal en -toren in Mechelen met het Van Peteghem-Stevens-orgel en de indrukwekkende beiaard met deskundige uitleg in de speelcabine.

06 april 2010

07 april 2010

Bezoek aan orgelbouwer Verschueren in Heythuysen, aangevuld met bezoek aan het Binvignat-Verschueren-orgel en het koororgel in de Sint-Servaeskerk in Maastricht, het Franssen-Van Dinter-Verschueren-orgel in het Protestant kerkje van Stevensweert, het Verschueren-orgel in de Sint-Petruskerk in Roggel, het Louvigny-Robustelly-Verschueren-orgel in de Caroluskapel in Roermond en het Verschueren-orgel in de Grote Kerk in Dordrecht.

16 november 2008

16 november 2008

Bezoek aan het Van Peteghem-orgel in de O.L.Vrouw Sint Pieterkerk in Gent.

14 oktober 2007

14 oktober 2007

Bezoek aan het Le Picardorgel in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Tongeren met begeleiding van de titularis Luc Ponet

09 april 2007

10 april 2007

Orgeltrip naar Reims en omstreken met het Cavaillé-Coll-orgel in Notre Dame in Epernay, het Pascal Quoirin-orgel in de Notre Dame in Juvigny, het Bernard Aubertin-orgel in de Saint-Martinkerk in Vertus, het huisorgel in L’Epine, het Rémy Mahler-orgel in de Eglise Saint-Martin in Suippes en als orgelpunt het Victor Gonzales-orgel in de Notre Dame kathedraal en het Cattiaux-orgel in de Saint-Remikerk in Reims.

27 maart 2006

28 maart 2006

Bezoek aan orgelbouwer Steendam in Roodeschool met bezoek aan het Hinsz-orgel in de Martinikerk in Bolsward, het Van Oeckelen-orgel in de Sint-Clemenskerk in Steenwijk, het Rudolph Knol-orgel in de Grote of Sint-Stefanuskerk in Hasselt, het Adema-orgel in het Dominicanenklooster en het Schnitger-orgel in de Grote of Sint-Michaelskerk in Zwolle.

25 april 2005

26 april 2005

Bezoek aan orgelbouwer Klais in Bonn; bezoek aan het Stahlhuth-Klais-orgel en het koororgel in de abdij van Maria Laach, het Klais-orgel in de Sankt Michaelkerk in Meckenheim-Merl, het Korfmacher-Klais-orgel in de Versöhnungskirche in Buschhoven, het Klais-orgel in Sankt-Audomar in Frechen, het Klais-orgel in Sankt-Maria im Kapitol in Keulen en als hoogtepunt het Querhaus-Klais-orgel en het Langhaus-orgel in de Dom van Keulen. Uiteraard mocht een bezoek aan het geboortehuis van van Beethoven in Bonn niet ontbreken.

11 mei 2003

11 mei 2003

Bezoek aan het Schyven-(Loncke)-Flentroporgel in de Sint-Petrus-en Pauluskerk en het Arnauts-orgel in de Kapucijnenkerk in Oostende.

31 maart 2003

01 april 2003

Bezoek aan orgelbouwer Flentrop in Zaandam met bezoek aan het Flentrop-orgel in de O.L.Vrouwkapel en het Jan Duyschot-Flentrop-orgel in de Westerkerk in Amsterdam, het Jan Duyschot-Flentrop-orgel in de Westzijderkerk in Zaandam, het Flentrop-orgel in de gereformeerde Vredekerk in Krommenie en het Cornelis Ramault-, het Van Os- en Van Dam-Flentrop-orgel in de Sint-Jacobskerk in Vlissingen.

18 februari 2002

19 februari 2002

Bezoek aan orgelbouwer Pels en Van Leeuwen; bezoek aan het Eertman-Pels en Van Leeuwen-orgel in de Nederlands Hervormde Kerk in Acquoy, het Bätz-Witte-Pels en Van Leeuwen-orgel in de Grote Kerk in Leerdam, het Kam-orgel in de Lutherse Schuilkerk in Gorichem, het Bätz-Witte-Pels en Van Leeuwen-orgel in de Hervormde Grote Kerk in Gorinchem, het Pels en Van Leeuwen-orgel in de Hervormde Kerk in Veen en het hoogtepunt het Pels en van Leeuwen-orgel in de Technische Universiteit (Muziekcentrum Frits Philips) in Eindhoven.

22 april 2001

22 april 2001

Bezoek aan het Thomas-orgel in de Sint-Amandus en Blasiuskerk in Waregem en het Van Houtte-orgel in O.L.Vrouwgeboortekerk in Schuiferskapelle.

20 maart 2000

21 maart 2000

Bezoek aan orgelbouwer Reil in Heerde en het orgel van Pels-Kaat en Tijhuis in de Nederlands Gereformeerde Nieuwe Kerk, het Hinsz-Van Vulpen-orgel in de Broederkerk, het Hinsz-orgel in de Bovenkerk in Kampen, en het Flentrop-orgel in de Ark in Dronten.